tiistai 24. tammikuuta 2017

ROCKY ROAD- KAKKU

Tässä teille kauan odotettu ja toivottu Rocky road-kakku!

Rocky road- kakku
15-20hlö

Pohja:
200g          Digestive-keksejä
1-2dl          suolapähkinöitä
100g          voita
2dl             vaahtokarkkeja

Täyte:
4dl             kermaa
400g          tuorejuustoa
4dl             kinuskikastiketta
10kpl         liivatelehteä
½dl            vettä
5kpl           Ahaa-karkkeja
5kpl           Susu pala-karkkeja

Kuorrute:
100g          maitosuklaata (fazerin sininen)
½dl            kermaa

Koristelu:
1-2dl         suolapähkinöitä
2-3dl         vaahtokarkkeja
5kpl          Ahaa-karkkeja
5kpl          Susu pala-karkkeja
+omia lempisuklaakarkkeja

Pohja: Nosta tuorejuusto pöydälle (ettei se paakkuunnu sekoittaessa sitä kermavaahtoon). Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita siihen suolapähkinät ja voi. Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan. Ripottele pohjan päälle vaahtokarkit ja halutessaan lisää suolapähkinöitä. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa suklaakarkit pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja kinuskikastike. Kiehauta vesi kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Laita kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet yksitellen, koko ajan sekoittaen! Kun liivatelehdet ovat sulaneet veteen, anna sen jäähtyä noin. minuutin. Kaada liivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimen pienellä teholla. (Liivatteen pitää sekoittua kunnolla täytteeseen, mutta varo, ettet vatkaa liikaa!) Lisää lopuksi pilkotut suklaakarkit täytteeseen nuolijan avulla. Maista täytettä, lisää tarvittaessa karkkeja. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kuorrute: Kun kakku on jähmettynyt tarpeeksi, irrota vuoan reunat veitsen avulla irti. Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla ja irrota leivinpaperi varovasti kakun alta pois. Lämmitä kerma kattilassa (älä kiehauta!). Ota kattila pois liedeltä ja lisää sinne suklaa paloina (mitä pienempiä paloja, sen nopeammin sulaa). Sekoita seosta puulastalla pohjasta asti, varo ettei pala pohjaan. Voit välillä käyttää kattilaa liedellä varovasti, että suklaa sulaa nopeammin, mutta varo ettet polta suklaata pohjaan! Anna kuorrutteen jäähtyä noin minuutin. (Varmista, että kuorrute on sopivaa; kun otat suklaata lastaan ja valutat sitä kattilan reunaa pitkin, kuorrute valuu hiljalleen alaspäin. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää siihen pari palaa suklaata. Jos tulee liian jäykkää, lisää 1rkl kermaa.) Kaada kuorrute kakun päälle lastan avulla ja levitä se heti kakun päälle. Anna suklaan valua hieman reunojen yli. Laita kakku jääkaappiin n. 5min.

Koristelu: Pilko suklaakarkit pitkittäin ohuiksi "tikuiksi". Laita ensin kakun päälle suolapähkinät, sitten vaahtokarkit ja viimeiseksi suklaakarkit. Sommittele koristeet kauniisti, esim kakun keskelle tai reunaan U-mallisesti.


Testatkaapa ja kertokaa onnistuitteko ja maistuiko! Laittakaa instagramiin kuva ja tägätkää #rockyroadkakku ja saa toki merkata @makijaamahantaydelta! Herkullisia leivontahetkiä!

1 kommentti:

  1. Ihanan näkönen kakku! Pakko testata ��

    VastaaPoista